Wednesday, 8 February 2012

ais skating jom!!

hai anda, anda semua.. hehe. kalau dah ada perkataan " semua " tak perlu perbanyakkan perkataan " anda " tu, kalau tak bahasa melayu anda fail. jadi cikgu BM plak kat sini. ;)

okey, kembali pada tajuk.
eh, anda baca tak tajuk tu.... apa tajuk dia? AIS SKATING jom!!.

ainul baru first time main ais skating, jadi BATAk sikit la.. kalau kat Kedah, batak depa panggil "prak". reti tak sebut? kalau tak reti takpe la.. tak penting pun. (betol tau ejaan dia) =="

huh, dah lama teringin nak main ais skating, tapi tak dapat-dapat.
tunggu, punya tunggu. akhirnya.. hari Selasa, 7/2/2012 tertulis dalam diary, ainul telah pun pergi bermain ais skating bersama adik-adik ainul yang ainul sayang. Abah Umi dan abang ainul duduk tepi tolong tengok jer.. hehe.

ouh, adik ainul yang umur 5 tahun tu pun main juga. semangatnye dia..
tengok-tengok, baru selangkah masuk dalam tempat ais tu. dah nangis-nangis nak keluar nasib la ada abang tu tolong angkat dia bawa keluar.

ainul plak, haha...
baru selangkah masuk tempat ais tu dah jatuh. "adoii... tak sakitnyer..."
nasib la dalam tu semua ada sifat tolong-menolong.

adoii!! grrr... banyak kali hah ainul jatuh. baju pun basah-basah dah.
biasa la tu, baru belajar. macam baru belajar berjalan.
tapi kalau jatuh, tak malu sebab perkara biasa kalau main ais skating ni..

nasib ainul plak time tu baek, ada Police Ice tu tolong ajar ainul. huh, lembut je Police ais tu cakap.
disebab Police Ice tu nak ajar ainul, terpaksalah pegang tangan dia... nasib la pakai glove.

dah main lama sikit. mula la nak beranikan diri main kat tengah-tengah.
hehe.. sebenarnye nak kata ainul dah pandai 'sikit' main ais skating. senang jer rupa-rupanyer..  
kalau yang baru belajar, kebanyakannye main kat tepi-tepi jer... macam ainul mula-mula belajar la.. hehe. >,<

lepas penat bermain, kaki pun dah rasa sakit-sakit. keluar dari tempat ais tu, terus bukak kasut.
arghhh,,, sakitnyer!! tengok-tengok. Oh May God, kaki saya luka sebab kasut dia tu tak sesuai dengan kaki saya yang agak kecik ni.   

dah rasa lapar, pergi makan and then terus pulang sebab malam nak pergi dengar ceramah plak.

azan Maghrib, solat maghrib kat rumah. selepas tu terus pergi surau.
sampai jer surau dengan kaki terjengket-jengket sebab luka, tibe-tibe.....
 "kak. ainul!!!!" adik-adik junior satu sekolah yang duduk hostel panggil. dalam hati, "dah agak...."
kalau surau tu buat program, mesti student-student yang duduk hostel dijemput.

ceramah tu disampaikan oleh seorang bekas paderi yang telah memeluk Islam selama 34 tahun.
best jugak beliau bagi ceramah. lawak. lepas tu, beliau cerita pasal orang kristian.
Ya ALLAH... bodohnya orang kristian. banyak perkara yang tak masuk akal orang kristian buat. pelik.

okey la, penat taip.
eh, jap!! ade gambar time ainul ngan adik-adik ainul main ais skating >


baru nak belajar main, duduk tepi-tepi dulu.. ^_^


dah pandai sikit, mula nak main kat tengah-tengah. >,<


yang pakai baju warna Oren tu la Police Ice yang tolong ainul.
ada lagi sorang Police Ice tolong ainul, tapi gambar takde la..  



time ni dah mula main kat tengah-tengah dah.
best tau. (^-^)

akhir sekali ainul nak cakap " Ais Skating best " <3
nanti nak pergi lagi. hehe..

sekian, wassalam.

>may ALLAH bless you<

5 comments :

  1. Replies
    1. k.dyba > mmg best!! ^,^
      tymah > alaa.. slalu jeles ngan aku. jeles la ngan ainul. :P

      Delete
  2. last main kat sunway thn bl ntah :)) 1st time main mmg sll buat aksi lasak...tgolek sana sini :)) wakaka... lps tu 2-3x dtg...dah makin laju :p skrg dah lm x main, konpem tgolek lg kalo main =)) wakaka

    ReplyDelete
  3. dodol > haha... aksi lasak la sgt! ckap je la xpndai main lgy.. :P

    ReplyDelete