Saturday, 29 September 2012

perasaan yang melanda.

bismillah.. 
Salam alaika, and salam sejahtera semua. 

lama tak update, first sekali takde mood nak update *malas sangat*
second, tengok la dashboard dah berubah wajah! macam ape je.. grrrr.. gigit kang!
oke, sabar! 
*HIDUP HARUS ADA PERUBAHAN*

dua minggu lepas, ainul baru selesai trial exam SMA. (sijil menengah agama) exam ni untuk form4 je...
kalau kat kedah, kami panggil SMRA (sijil menengah rendah agama)
sebab apa kedah panggil SMRA? 
sebab kalau time form 6, kami ada STAM ( sijil tinggi agama menengah) ini dapat membezakan sijil tinggi dan sijil rendah. ^_^
hebatkan student sekolah agama ni?

bila kita jadi student sekolah agama, kedua-dua ilmu DUNIA dan AKHIRAT kita akan dapat.
tapi..., ada juga sebahagian orang yang tak bersekolah agama, tapi dia amat minat dengan ilmu AGAMA. 
so, sudah pasti dia akan BERUSAHA untuk mencari ilmu agama tu. 
 dan... dengan ilmu AGAMA yang kita miliki, insyaALLAH, ia dapat menyelamatkan kita di AKHIRAT kelak!. ^_~

hmmm... sekarang ni, time untuk start mentarbiah diri. you know why? 
because, I want to success in my exam. 
please, pray for me!. and thank. 
may ALLAH always bless you. 
>,<

and now, I don't know why? 
just say "Ya ALLAH" air mata terasa bagai hendak mengalir.
hati ainul terasa sebak.
ainul mohon, doakan ainul sekali lagi. 
moga kamu sentiasa dalam keredhaanNYA. =)

sekian, doakan kejayaan ainul. 
insyaALLAH, para malaikat juga akan mendoakan kebaikan untuk diri kamu. 

sekian, salam sayang dariku untukmu teman. ^_^


2 comments :

  1. Boleh kalau ada usaha. Hati mengawal semua. Jangan bagi anggota yang mengawal hati. Kelak tika mencari keredhaanNya kita terpesong dari niat sebenar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sudah pasti perlukan usaha. thank for nasihat. thank friends. ^_^

      Delete