Tuesday, 1 January 2013

dalam ingatan lolipop dormF. ^_~

*Dengan Bismillah, ku mulakan bicara*

today, I want to story about my dorm. 
kalau ada yang taknak tahu, apa ainul kisah.
tapi..., siapa nak tahu. THANK SO MUCH sudi baca. :)
 hehehe.. :D

tahun lepas, ainul dapat duduk asrama.
but, tahu ni.. tak dapat sebab takde kekosongan...
kesian dekat ainul... :P 

hoho... best la jugak dok dekat asrama SAMSMEL ni.. 
tapi, dekat Yayasan lagi best. walaupun duduk dalam dorm kat Yayasan tu macam duk dalam tin sardin.
korang tahu sebab ape ainul cakap tin sardin. 
1 dorm, duduk 30 orang. Oh My God!!!!!!!!!!!.
SEMPIT!.

tapi bersyukur, selepas pindah dari Yayasan.
dapat pulak masuk sekolah yang dekat dengan rumah.
pastu dapat masuk asrama pulak, dorm dia luas. tapi tak best, sebab tak bebas sangat.
grrrr... CEREWET!

 kisah lolipop'dormF' ainul ni,
ahli dorm ni terdiri daripada 20 orang jer..., yang ainul tahu,
perangai kiteorang, Giler-giler... suke ikut hati masing-masing.
peraturan asrama kiteorang ikut... but... apa exco cakap, kiteorang tak berapa suke dengar la.
tak minat!. 

kadang-kadang, dorm lain buat tugasan, kiteorang duduk dalam dorm jer...
tidur, sembang, main, study, ikut mood masing-masing la.
kalau dah ada salah sorang ahli dorm tu mula buat tugasan, baru kiteorang buat.
walau macam mana pun, kiterong seHATI seJIWA k... >_< 

kadang-kadang, sampai warden yang panggil kiteorang untuk buat tugasan.
bertuah sungguh.


*gambar form4, form5 je... yang lain tak sempat nak ambil*

*ha. tu kawan ainul.. setiap hari tak sah kalau tak kacau ainul..
grrr..=='

*yang tengah tu, senior...

sebelah kiri tu senior jugak, kecik comel je orangnye. ^_^

ha. yang dok berkepit dengan ainul tu, ketua dorm.
sporting kut!!! >_<


*kak syieka, salsabila, kak zati, najiha, ainul, kak arina*
lastly, kak ika... but, not here.

ainul sayang dorm F ni... but sekarang tinggal kenangan... 
hidup harus diteruskan...

ainul pun dah jadi senior.. hope batch form5 tahun ni, dapat jadi pemimpin sekolah yang terBAIK!!
 seterusnye menyelasaikan visi sekolah 
"SAM sg. merab luar gemilang menjelang tahun 2013. in sya ALLAH.."


bertemakan lollipop sebab sebatang gula-gula lollipop yang mempunyai pelbagai warna didalamnya.
samalah, dengan satu dorm. yang ahlinya terdiri daripada beberapa orang pelajar tingkatan 1 hingga 5.
namun, mampu bersifat seHATI seJIWA.
SWEETNYER!

sekian, salam semanisenyumanmu... :)



3 comments :

  1. Waaw sonoknya duk asrama. rindu! In sha Allah, kalau ade rezeki Nnti dptlah ainul msuk asrama thun ni ^-^

    ReplyDelete
  2. hehe... tu la... nak dok asrama tpi... bile dah tk dpt ni, rse best plak dok umah.

    ReplyDelete
  3. hoho. beselah tuu.
    walau jauh kita berada, still rumah itu tempat yang paling indah. ^^

    ReplyDelete