Monday, 16 September 2013

Raudhah TV9 diHatiku. ^_^


Assalamualaikum waramatullah...
jawab salam tau, jangan tak jawab.

hehe... rase nak tergelak plak. rasa malu lah plak... entah kenapa.
you know, hari tu ainul ada post taknak update entri untuk blog ni sampai habis SPM.. and now!!!!
ainul gagal. rasa nak jugak update.. huhu.. so sad. T_T

oke.. ainul nak cerita,
hari tu ainul pergi Raudhah di hatiku at Masjid Hasanah, Bangi, Selangor.
program tu berlangsung pada jumaat,6/9 dan sabtu 7/9 yang lepas..
best lah juga...
Me!!
memori yang sweetnye..
ainul duduk asrama, call umi suruh ambil hari jumaat nak pergi "raudhah di hatiku" tu.. umi cakap tak boleh datang ambil sebab busy.
ainul pun ape lagi... letak phone, masuk dorm nangis. huhu.. malunye!
mane tidaknye, hati ainul ni sejak trial SPM asik nak dekat dengan family je. tak boleh pisah langsung rasanye.

hari sabtu dekat asrama, tengah study sedih-sedih ni, ya Allah.. nak pergi masjid hasanah... :(
tetiba, "kak ainul, abang kak ainul datang".
WHAT?? SERIOUSLY? O_O
terus kemas buku.. sebab ainul tahu mesti dia datang nak ambil ainul.
tanpa mintak kebenaran warden *hoho jahatnye*. ainul terus masuk kereta. chaw...
atoto... sweetnye abang sulongku ni... suka buat kejutan.

**at Masjid Hasanah...

ade la khemah jualan.. my mum pun berniaga dekat situ jugak.
so, nak duduk dekat masjid tu sampai malam pun takpe..takde orang nak kisah kan pun..

Nasi Lemak Kopi O yang bersiaran di masjid Hasanah.

sampai dekat sana, ainul ajak adik ainul pergi jalan-jalan.
lepas tu, dia tengok ainul atas bawah, atas bawah.
I ask, "why?"
she said, "akak, takde kasut lain ke nak pakai?"
hello!!! I baru balik asrama oke! biasa la.. dari asrama, kasut sekolah. awat? datang program macam ni tak boleh pakai kasut sekolah ka? lain kali bawa kasut spare untuk akak kalau nak tanye soalan macam tu.
*untung ainul pakai kasut sekolah je, sepatutnye keluar asrama kena pakai baju sekolah tau. kira oke la..
haish, panas je. btw, tetap senyum. :)

jalan punya jalan,
pusing punya pusing... lastly, my sister and I lepak dekat dalam khemah tetutup ni.... opss! gambar takde.
khemah tu just for MUSLIMAH sahaja.. tu yang best tu.


dalam tu macam-macam program..
ada percarian Hos wanita, petunjukan fesyen and banyak lagi la...


 sebelah heliza tu, salah sorang peserta pencarian hos wanita.
setiap program yang dijalankan, ada rehat 10minit.
so, ainul dengan adik ainul keluar and ambil gambar suasa dekat luar...


program seterusnya, ceramah tajuk "gaza dan syahid" disampaikan oleh Heliza dengan juara Da'ie, Adibah Rozain.


kebanyakan gambar, dalam khemah tu je la.. sebab sejukkan.
kalau dekat luar panas.. dan petang tu hujan pula...
and ni sesi bual-bual dari hati ke hati...


ni pula, sesi menjawab soalan.. yang sebelah ainul tu... my friend, aisyah..




 heliza nyanyikan lagu "Jom zikir"

and lastly, lain-lain gambar yang diambil oleh ainul and my sisters




 sekian, wassalam... I have to go back to the hostel now!. ^_^
semoga ainul dapat 10A+ dalam SPM. amin... Ya Rabbalamin... :)

No comments :

Post a Comment