Friday, 17 October 2014

Saya seorang pelajar

Assalamualaikum.

holla bloggers.. hihi.
macam mana hari anda? bagus?
jangan merungut.. ucaplah " Alhamdulillah.. " ^_^

sekarang, ainul berada di banda serambi Mekah iaitu Banda aceh, Indonesia.
okey.. you all... kalau tak tahu dekat mana tempat tu. boleh la search dekat google maps ya.

dah lama ainul tak meng"update" story kan? hihi.. sori..
susah la... rase malas. sebab keadaan kita di tetap orang dengan tempat kita sendiri sangat berbeza dan lain.
malas-malas pun, takkan sampai 4tahun tak di"update"nye... it's my " media dakwah." 

walaupun orang cakap, "alaa.. Indonesia je pun. sama je macam Malaysia"
" No! "
malaysia adalah malaysia.. 
dan indonesia adalah indonesia, ianya tetap berbeza,

kalau sama kenapa Allah jadikan bumi ni terbentang luas? kenapa tak jadikan satu tempat aja? kan?
sila ambil masa,fikir sejenak.

Alhamdulillah. telah sebulan ainul berada disini. dengan bertemankan semangat untuk berjihad dijalan dakwah. segalanya, hadapi dengan tabah.

ada la juga air mata menitis,tapi itu lumrah dalam perjuangan hidup hadapi dengan tabah.
 SENYUMlah kerna janji Allah itu pasti!
kini saya bergelar seorang Mahasiswa di UIN Ar-raniry, banda Aceh.

oh! ada gambar.. tengok la. hihi
sedang belajar di fakulti dakwah jurusan bimbingan dan kaunseling. insyaAllah..
doakan kejayaan saya ya.

dalam kelas yang serba kekurangan kami menimba ilmu, moga ada berkatnya 

susahnya berada ditempat orang, jangan pernah dipertikaikan. itu ujian dari Allah untuk hambanya..
nak berjaya, takde benda yang mudah.

lastly, insyaAllah..
doakan saya kuat dan tabah dalam jalan dakwah ini untuk agama Islam kerna Allah.

" Jom! tegakkan agama Allah "

1 comment :

  1. Приключения- проститутки Киева годах

    ФОТО ВЫСТАВЛЕНЫ ВПЕРВЫЕ,ЭКСКЛЮЗИВ ДЛЯ ПОЧИТАТЕЛЕЙ ИЗЫСКАННОГО ВКУСА,ПРИГЛАШАЮ ИСКЛЮЧИТЕЛЬНО ПОРЯДОЧНЫХ И И ИМПОЗАНТНЫХ МУЖЧИН,ДЛЯ FUUL RELAX,КОНФИДЕНЦИАЛЬНОСТЬ,БЕЗОПАСНОСТЬ И ЧИСТОПЛОТНОСТЬ ВАМ ГАРАНТИРУЮ!РАБОТАЮ ВСЕГДА С ХОРОШИМ НАСТРОЕНИЕМ И НА ПОЗИТИВЕ ВЫ СО МНОЙ ОТДОХНЕТЕ ДУШ Редко можно разглядеть трещину в колоколе, и узнается она лишь по звуку.

    ReplyDelete